Mobiel internetverkeer neemt nog steeds toe – Doe er je voordeel mee!

Mobiel internetverkeer maakt een omvangrijke groei door. Het boeken van een hotel voor een nachtje weg doen we gemakkelijk via de smartphone of de tablet. Datzelfde geldt ook voor het plaatsen van een bestelling in een webwinkel. Je hoeft er je laptop niet meer voor op te starten, maar dit doe je eenvoudig als je bijvoorbeeld in de trein of lekker onderuit op de bank zit. Zeker de laatste generatie doet veel meer op de smartphone dan achter een laptop. Wat kun jij als ZZP’er of MKB’er met deze gegevens? Kun jij verder groeien met je bedrijf door aandacht te geven aan mobiel internetverkeer?

Interessante cijfers

Laten we eerst eens kijken naar een aantal interessante cijfers. De verwachting is dat in 2017 er viermaal zoveel mobiel datagebruik is dan in 2014. Inmiddels beschikt ruim 81 procent van de Nederlanders over mobiel internet en dus is dit voor jou als ondernemer een uitgelezen kans om hiermee aan de slag te gaan. Als je weet dat jouw doelgroep veel mobiel online is, kun je daar je pijlen op richten. Hoe je dat doet? Sluijmer Multimedia helpt je graag op weg! Lees verder en ontdek hoe jij hiermee je omzet snel en effectief laat groeien.

Responsive design

Responsive design betekent dat de website zich aanpast aan het scherm van de gebruiker. Je content, nagivatie-elementen en afbeeldingen worden volledig gepositioneerd op basis van de schermgrootte van de gebruiker. Ook voor de resultaten in Google is responsive design erg belangrijk. Sinds 21 april 2015 geeft Google voorrang aan websites die mobile friendly zijn. Je kunt dit checken via de mobielvriendelijke test van Google.

Bestellen via mobiele webshops

Mobiele webshops worden met de dag populairder en daar kun jij als ondernemer gericht op inspelen. Jouw klanten moeten eenvoudig gebruik kunnen maken van jouw producten en/of diensten via een mobiel apparaat. Daarom is het van belang dat ook jouw webshop volledig mobile friendly is. Wij van Sluijmer Multimedia kunnen je daar uitstekend bij helpen en zorgen ervoor dat jouw webshop ook via een mobiel apparaat uitstekend functioneert.

De kracht van mobile advertising

Niet alleen de verkoop via mobiele apparaten neemt toe, ook steeds meer bedrijven kiezen ervoor om mobiel te adverteren. Alleen al in 2014 werd er in West-Europa 2,3 miljard euro uitgegeven aan mobile advertising. Waarom zou jij als ondernemer achterblijven? Het is een slimme manier om je producten en diensten aan te bieden bij je doelgroep. Het is de hoogste tijd om je marketingcampagne eens nader onder de loep te nemen om erachter te komen waar er verbeterpunten liggen.

Schakel Sluijmer Multimedia in voor een topwebsite

Wellicht voel jij je een beetje uit het veld geslagen door deze overdosis aan informatie. Sluijmer Multimedia staat echter tot jouw beschikking. Wij houden ons continu bezig met de laatste mobiele ontwikkelingen en dragen daarmee zorg voor een topwebsite, ook voor jou! Wij gaan graag samen met jou om tafel zitten om een plan van aanpak op te stellen. Wij helpen je aan een mobielvriendelijke website waarmee jij volledig up-to-date bent voor de toekomst.

Door Michael Sluijmer op .
michael@sluijmermultimedia.com